Nora doet

Nederland mooier, stabieler en gelijkwaardiger maken doe ik op heel veel verschillende manieren. Om te doen wat nodig is, staat maatwerk voorop en is afhankelijk van de vraag van opdrachtgevers. Ik ben veelgevraagd spreker, trainer en sociaal ondernemer. Waar ben ik goed in?

Lezingen

Spreken voor kleine en grote groepen over verschillende thema’s. Van perspectief kunnen wisselen met “de vreemde ander” is hierin leidend. Hoe bespreek je het onderwerp seksualiteit met multiculturele gemeenschappen en help je hen met hun seksuele opvoeding naar hun kinderen toe? Met het (door)ontwikkelen van intercultureel vakmanschap worden diverse gemeenschappen gemakkelijker bereikt, taboeonderwerpen bespreekbaar gemaakt en diverse doelgroepen beter bediend.

Advies

Organisaties, scholen en bedrijven adviseren bij vraagstukken die gaan over samenwerking met en tussen verschillende doelgroepen. Hoe werk je aan ouderbetrokkenheid bij ouders die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn? Hoe zorg je ervoor dat je de neuzen dezelfde kant op krijgt in partnerschappen en wat is daarvoor nodig? Een recentelijke opdracht die ik heb uitgevoerd als visitatiecommissielid voor de Gemeente Utrecht is uitgewerkt in het magazine “De Kritische Blik”.

Trainingen

Alles wat je (niet) zegt, (niet) denkt en (niet) doet, zegt iets over jezelf. Zeker als dat gaat over thema’s die persoonlijk of maatschappelijk raken. Hoe blijf je professioneel, ook als iets je tegen de borst stuit? Of: hoe zorg je voor meer diversiteit binnen de eigen organisatie? Organisaties helpen bij de vertaalslag van diversiteit en inclusie naar de eigen praktijk gebeurt met vernieuwende, luchtige en spraakmakende leeractiviteiten. Een concreet voorbeeld hiervan is: Unlocking the Code, game over breincodes die diversiteit en inclusie tegenwerken.

Sociale Projecten

Niet over mensen spreken, maar met. De sociale projecten zijn erop gericht om bottom-up verandering te creëren in de samenleving of persoonlijk leven van betrokkenen. Concrete voorbeelden zijn:
Stamppot&Couscous (doelgroepen samenbrengen om polarisatie tegen te gaan)
MOED (met moeders samenwerken aan preventie jeugdcriminaliteit en overlast)
• Het Kansenproject (jongeren koppelen aan topmannen/vrouwen uit het bedrijfsleven met als doel: jongeren helpen bij hun talentontwikkeling en activeren tot een studie, stage en/of baan)
• DNA een project waarbij ik in samenwerking met meerdere trainers 180 MKB’ers in Amsterdam heb geïnterviewd over hun beleid rondom diversiteit en inclusie. 

Giving Back

Delen is vermenigvuldigen, dat is waar Giving Back over gaat. Zowel op individueel niveau als op samenlevingsniveau. Een concreet voorbeeld is: Team Liefde, een collectief van trainers die willen geven. Door middel van inspiratiesessies met verschillende thema’s worden inzichten, kennis en uitdagingen als een olievlek verspreid. Het team bestaat uit: Biba de Jongh, Mohammed Jaouna, Lucas Defares en Nora el Abdouni.

Neem contact op

Als trainer, adviseur en ondernemer met een groot sociaal hart streef ik ernaar mensen te helpen om daadwerkelijk verschil te maken en echt te doen wat nodig is. Ik kom graag met jou in contact als je wil weten wat ik jou kan bieden:

Open chat
Hoi