What

Trainingen, lezingen, advies, sociale projecten en vooral: mensen stimuleren het beste uit zichzelf te halen en veerkrachtig op te treden bij tegenslagen.

Why

Nederland mooier, stabieler en gelijkwaardiger maken. Leren waardevol, leuk en innovatief houden. Samen zorgen voor maatschappelijke veerkracht.

How

To the point, vernieuwend, deinst niet weg voor spannende en/of moeilijke thema’s, tegen de stroom in als het moet, van hart tot hart. Kortom, scherp maar verbindend en altijd met een lach.

Who

Vanuit een warm nest groeide ik op tot een vrouw met een duidelijke missie: ik wil iets betekenen voor een ander.  Al vrij vroeg in het leven bewust geworden van identiteit, taboes, in- en uitsluiting.

 

Nora el Abdouni

Over Nora

Al sinds kleins af aan ben ik nieuwsgierig. Naar mensen, naar drijfveren en naar kansen en mogelijkheden om doelen te realiseren. Ik omschrijf mezelf dan ook graag als kansenzoeker en benutter. Van niets iets maken, al is het maar een indruk, een afdruk, een suggestie. Mensen aan het denken zetten, spiegelen en andere perspectieven laten zien. Ik deins niet snel terug als dat soms ook buiten de lijntjes moet, tegen de stroom in of zelfs een beetje spannend is en/of pijn doet.

Ik ben geboren en getogen in Veenendaal, een kleine stad met een dorpskarakter. Vanuit een warm nest groeide ik op tot een vrouw met een duidelijke missie: ik wil iets betekenen voor een ander. Van hart tot hart. In mijn leven zijn er ook veel mensen geweest, naast mijn familie, die veel voor mij hebben betekend. Bijvoorbeeld Ome Jaap en Tante Sina, mijn voormalige buren. 

Ik weet nog goed hoe ik mijn schoentje mocht zetten voor “Sinterklaas”, hoe ik samen met m’n broer mee mocht om “het lekkerste ijs van Nederland te proeven” en hoe ik gezien en gewaardeerd werd. Ieder kind heeft iemand nodig aan wie hij of zij zich kan optrekken. Dat heeft een leven lang impact, maakt een leven lang verschil.

Ik wist ook vrij vroeg in mijn leven welke delen van mijn identiteit wel heel erg welkom waren en welke wat minder. Ik had veel vriendinnetjes, hoorde er ook altijd bij, maar worstelde ook met hoe ik het beste mezelf kon zijn. En wat was dat überhaupt, mezelf zijn? Al die verschillende delen van m’n identiteit waren niet altijd makkelijk verenigbaar met elkaar. Er waren verschillende verwachtingen in verschillende contexten die soms ook met elkaar botsten.

Thema’s die schuren, soms pijn doen, doen appel op mijn nieuwsgierigheid. Het triggert me om ermee aan de slag te gaan. Het zoeken naar wegen waarop we in gesprek kunnen raken en blijven, ook als dat moeilijk of spannend is. Het vinden van manieren waarop we om kunnen gaan met lastige maatschappelijke vraagstukken. Het ontwikkelen van innovatieve en interactieve tools die bijdragen. Nederland mooier, stabieler en gelijkwaardiger maken doe ik graag, van hart tot hart en samen met jou.

Open chat
Hoi